Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek Madurai

Tamil Nadu,
India


Madurai is een stoffig maar levendig, typisch Indiaas stadje in de staat Tamil Nadu, wat je beslist niet mag missen. Je moet er zeker een paar dagen voor uittrekken. De stad is een grote bazaar volgepakt met winkeltjes, straatkraampjes en restaurants.

Het leukste om de stad te verkennen is per riksja, een ervaren riksjarijder loodst je door de stad. Het is een aanrader om naar de vaidai rivier te gaan, de rivier zelf is zwart gekleurd en de stank is enorm het is dan ook onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen de was in doen. Blijf er een poosje hangen het is een werkelijk fotogeniek plekje. Je kan ook een bezoek brengen aan het Ghandi museum waar veel persoonlijke souvenirs van Mahatma Ghandi getoond worden.

Maar het hoogtepunt van Madurai is de Meenakshi tempel. Elke avond klinken in de tempel tromgeroffel en fluitklanken. Vier dragers halen het beeld van Shiva op een prachtig versierde draagbaar uit zijn verblijf om hem naar de kamer van Parvati te brengen. Twee mannen wuiven het beeld koelte toe met enorme waaiers en drie anderen volgen de stoet met een brandende drietand, het symbool van Shiva. Het is geweldig om dit bij te wonen. Maar ook overdag is de tempel met zijn felgekleurde beelden een lust voor het oog. Je kan er makkelijk een hele dag doorbrengen en uren kijken naar de vier torens met meer dan duizend gekleurde beelden. De sfeer binnen is zeer authentiek de meeste plekken mag je bezoeken, behalve het centrale hindoe heiligdom.

Kortom ben je in de buurt ga dan zeker een paar dagen naar deze geweldige stad.