Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Anyone for Golf?

Tamil Nadu,
India


De Matrimandir (Sanskriet voor Tempel van de Moeder) is een bouwwerk van spirituele betekenis voor de beoefenaars van Integrale yoga, gelegen in het centrum van Auroville geïnitieerd door De Moeder van de Sri Aurobindo Ashram.

Het duurde 37 jaar om de Matrimandir te bouwen, van het leggen van de eerste steen bij zonsopgang op 21 februari 1971 - tot aan de "Mother's", 93ste verjaardag in mei 2008. Het is in de vorm van een grote bol omgeven door twaalf zuilen. De geodetische koepel is bedekt met gouden schijven dat de zonlicht reflecteert, en geeft de structuur ook zijn karakteristieke glans. Binnenin de centrale koepel is een meditatie hal bekend als de binnenste kamer, deze bevat ook de grootste optisch perfecte glazen bol ter wereld. De Matrimandir, en de omliggende tuinen gelegen in de centrale Peace Area.

De vier belangrijkste pijlers die de structuur van Matrimandir, dragen en de binnenkamer ondersteunen, zijn vastgesteld op de vier hoofdrichtingen van het kompas. Deze vier pijlers zijn symbolisch voor de vier aspecten van de moeder, zoals beschreven door Sri Aurobindo en zijn vernoemd naar deze vier aspecten. Dus ben je in de buurt? bezoeken!