Tamil Nadu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Full Moon Festival

Tamil Nadu,
India


De Brihadisvaratempel (Tamil: பெரà¯￾வà¯￾டையாரà¯￾ கோவிலà¯￾) is één van de grootste Hindoeïstische tempelcomplexen ter wereld en staat in de Indiase stad Thanjavur in de staat Tamil Nadu. De tempel is gewijd aan de Hindoeïstische god Shiva. De tempel werd gebouwd in het begin van de 11e eeuw in opdracht van de Cholakoning Rajaraja Chola I.
Thanjavur, vroeger bekend als Tanjore, is de oude hoofdstad van de Chola-dynastie (eind 9e – midden 12e eeuw) en de rijstschuur van Tamil Nadu. Na de bloeitijd van Chola werd Thanjavur door de Nayak- en Marattakoningen geregeerd en allen hadden een zwak voor kunst en cultuur. Vandaag de dag is de plaats nog steeds een centrum van klassieke kunst en muziek.
Bij elke volle maan komen duizenden gelovigen naar de tempel om te bidden, offers te brengen en te picknicken op de uitgestrekte grasperken. Op deze foto is het nog vroeg in de avond en komen de gelovigen net aan, maar eens het donker was kon je over de koppen lopen. Met de volle maan die net boven de gopuram uitkwam, hadden we zeer interessante gesprekken en maakten we heel veel foto’s die we ook nog eens naar iedereen opgestuurd hebben. Gezellige drukte was het!