Madhya Pradesh

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Fawlty Towers in Katni.

Madhya Pradesh,
India


Wie zich wel 'ns heeft afgevraagd waar John Cleese inspiratie heeft opgedaan voor het karakter Manuel (he knows nothing, he's from Barcelona) in Fawlty Towers, die moet een nachtje boeken in het Katni Tourist Motel.

Dit Motel wordt gerund door de State Tourism Organisation en zoals zo vaak bij dit soort organisaties worden mensen niet aangenomen op hun kwaliteit maar omdat ze familie/vriend/buurman van de manager zijn. Ze zullen het allemaal vast heel goed bedoeld hebben maar wij hebben een avond en ochtend moeite moeten doen om niet in lachen uit te barsten om zoveel knullige onhandigheid.

Goed het was niet duur, niet heel erg vies (maar zeker ook niet schoon !),we waren op doorreis en een zoektocht op het web had opgeleverd dat er verder geen fatsoenlijk hotel in de stad te vinden is. On line boeken is mogelijk via de site van de

[url="http://www.mptourism.com/accomm/fo3.html#KATNI" target="_blank"]Madhya Pradesh Tourism Organisation[/url].

Wie zich afvraagt wat je in Katni te zoeken hebt, het is één van de mogelijkheden om per [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/india/reisreporter/tip/11593/dienstregeling_indian_railways.html" target="_blank"]trein[/url] naar [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/india/madhya_pradesh/reisreporter/tip/13132/tijgers_spotten_in_bandhavgarh_np.html" target="_blank"]Bandhavgarh NP [/url]te reizen of voor de trein-o-fielen onder ons, het is één van de grootste spoorwegknooppunten in India met een bijbehorende enorme lijnwerkplaats.

We hebben er wel erg goed geslapen.