Calcutta (Kolkata)

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Locals in Gesprek... deze vrouw bedelt om een kom rijst aan een voorbijganger

Calcutta (Kolkata),
India


Op elke hoek van de straat in Calcutta (Kolkata) bedelen locals voor eten of geld. De Indiers zijn goedgeefs vanwege hun bijgeloof. Door hun medemens te helpen en te delen in dit leven, zou men karmisch beter reincarneren.
Deze vrouw uit de armste kaste, oftewel The Destitutes of The Untouchables, zoals Gandhi ze noemde, heeft nog niet de leeftijd van 50.

Het is niet mijn intentie om te shockeren met dit portrait, maar Reizen is niet per definitie altijd idyllisch... het maakt je toch op een of andere manier ook 'rijker' en 'bewuster' ten opzichte van wat wij in Nederland al hebben en als 'gewoon' achten, afgezet tegen de keiharde strijd die massa's mensen dagelijks elders in de wereld leveren om te overleven ...

Overigens.... zo heb ik mij onlangs laten vertellen, heeft deze vrouw ondanks haar jarenlange strijd in het ondraaglijke leven in de krottenwijken haar eerste kleinkind geboren zien worden, en is toen kort daarna overleden in de armen van een van de vrijwilligers van het Moeder Theresa Opvangcentrum voor de sterfenden van Calcutta.