Palawan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nacpan beach, El Nido

Palawan,
Filipijnen


Als je in El nido op Palawan bent is het beroemde eiland hoppen iets dat je absoluut niet mag (en waarschijnlijk zal) missen. Alle 4 de tours zijn helemaal fantastisch en zeker de moeite waard. Het ene strand is werkelijk nog mooier dan de ander. Gelukkig is El Nido op dit moment zeker nog niet bedorven door massa toerisme en zijn de eilandjes betrekkelijk rustig tijdens het eiland hoppen.

Zoek je echter een strand helemaal voor jezelf en ben je sportief aangelegd, dan heb ik een mooie tip:
Huur een paar mountain bikes (let op de de kwaliteit wel enigzins ok is) en fiets naar het noorden van het eiland met als bestemming Nacpan beach. Misschien wel het allermooiste strand dat ik ooit gezien heb.
Toegegeven het is niet heel eenvoudig er te komen, de weg is namelijk vrij pittig (dirt-road met veel stenen en wat hoogteverschil) en de zon is erg heftig maar de beloning is fenomenaal.

Fiets (of desnoods op de motorfiets) richting het noorden richting Bucanan, op een gegeven moment (voorbij de watervallen) staat er aan de linkerkant van de weg een bushokje met vlak ervoor een klein paadje naar links. Dat paadje leid naar Bucanan, een fantastisch mooi vissersdorpje totaal zonder andere toeristen. Toen we daar aan kwamen fietsen liepen alle kinderen uit het dorp uit om ons te begroeten, erg leuk.
Door het dorp heen zie je eerst al een aardig strand, fiets/loop je door naar de andere kant van het strand dan staat daar een verrassing te wachten. Een hagelwit zandstrand van, ik gok, bijna 2 km omzoomd door duizenden cocospalmen en heerlijk helder water. En wederom niet 1 toerist te zien, hooguit een visser. Een ideale break om even af te koelen voordat de terugtocht weer kan beginnen.

Ik meen dat we (als redelijke fietsers) 's ochtends om een uur of 9.00 vertrokken en rond 14.00 uur redelijk gesloopt weer terug in El Nido aankwamen. Maar absoluut een aanrader. Het is volgens ook mogelijk om in Bucanan bij een home-stay te slapen (we zagen een bordje bij een winkeltje: room for rent).