Palawan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onbewoond eiland

Palawan,
Filipijnen


Als je in Palawan op het meest noordelijke eiland aankomt, is het aan te raden in het gezellig stadje Coron te verblijven. Het is erg klein en knus en is de perfecte locatie om te gaan duiken of om je duikbrevet te halen.

Mocht je hier geen interesse voor hebben, maar ben je toch graag op het water, duik dan een van de lokale 'reisbureautjes' in. Er zitten er heel veel en ze verkopen van alles tegen een zeer goede prijs, daarbij valt er altijd te onderhandelen.

Op deze manier heb ik met nog twee meiden twee dagen op een boot rondgevaren over de rustige wateren van de Filipijnen. We aten geroosterde vis op de boot of op een onbewoond eiland waar we even hadden aangemeerd. Er was meer dan zat mogelijkheden om te gaan snorkelen in de meest prachtige gebieden. Hier was het massatoerisme nog niet langsgekomen. Het koraal zag er prachtig uit en je zwom tussen grote scholen vissen.
's Nachts sliepen we in een grote hut die deels open was, op een onbewoond eiland waar natuurlijk wel een eilandopzichter verbleef.

Alles was zeer goed geregeld en zeker aan te raden!!