Cebu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Weetjes over de Filipijnen

Cebu,
Filipijnen


De Filipijnen zijn erg ver om naar toe te gaan. De reis zorgde bij ons zeker op de terugweg voor een enorme jetlag. Iets waar we, zo lijkt het, met het klimmen der jaren, steeds meer last van hebben. Toch zou ik zo nog eens gaan.
Op internet vond ik deze weetjes voordat we vertrokken, Ik vond ze erg leuk, dus daarom deel ik ze.

1. Hagedissen als huisdier. Ze zijn er dol op in de Filipijnen: hagedissen. Kinderen zien ’t als een speelkameraadje en ze houden insecten buiten de deur. Eens wat anders dan een kat ;-).

2. Eelt op je duim van ’t smsen. Filipino’s hebben de hele dag hun mobiele telefoon in de hand. En maar smsen! Het schijnt zelfs zo te zijn dat er dagelijks meer smsjes worden verstuurd vanuit de Filipijnen dan in de VS of Europa.

3. Karaoke is hier uitgevonden. Ondanks dat Japan met de eer probeert te strijken, zijn ’t de Filipijnen die karaoke hebben uitgevonden!

4. Eten als Westerling. In tegenstelling tot de omliggende landen, zijn Filipino’s gewend om met bestek te eten in plaats van met stokjes. Dit is een overblijfsel uit de tijd dat de Filipijnen gekoloniseerd waren door Spanje en later de VS.

5. Zeg ’t met je wenkbrauwen! Wil je ergens bevestigend op antwoorden? Doe dan je wenkbrauwen naar boven in plaats van ‘ja’ te knikken. Dat is de Filipijnse manier van bevestigen.

6. Basketbal is volkssport nummer 1. Naar Amerikaans voorbeeld!

7. De jeepney als favoriet vervoermiddel. Een soort opgedirkte minibus, onder de naam jeepney, is het Filippijnse vervoersmiddel bij uitstek. Een overblijfsel uit de tijd na de Tweede Wereldoorlog.

8. Eet niet je bordje leeg. Word je uitgenodigd bij mensen thuis? Eet dan vooral je bord niet helemaal leeg. Doe je dat wel, dan zeg je daarmee eigenlijk dat ’t eten je niet heeft gesmaakt. Beetje vreemd, maar goed om te weten.

Bron het reismeisje.