Sichuan en Chongqing

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ik zie het niet meer zitten!

Sichuan en Chongqing,
China


Als ik aan kom lopen, zie ik deze pandabeer knikkenbollen. Hij heeft de grootste moeite zijn ogen open te houden en het duurt ook niet lang. Plotsklaps tuimelt hij naar de zijkant en blijft met zijn hoofd tegen een paal liggen. Deze ziet het echt niet meer zitten! Jammer dat ik er geen filmpje van heb gemaakt want het was zo ontzettend komisch om te zien.

Deze foto is uiteraard gemaakt in het Panda Breeding and Research Center. Volgens de laatste telling leven er ongeveer nog maar 1000 reuzenpanda’s in het wild! Met behulp van een fokprogramma probeert men het aantal panda’s te vergroten. Een groot probleem is dat panda’s een niet al te groot libido hebben dus wordt er vooral gebruik gemaakt van kunstmatige inseminatie.
Panda’s krijgen niet veel jongen aangezien ze slechts een korte paartijd hebben. Eenmaal per jaar in de lente is het vrouwtje vruchtbaar. De vrouwtjes zijn ook nog eens zeer kieskeurig in hun partnerkeuze en de mannetjes hebben meestal geen zin in ‘de daad’, wat natuurlijk niet meewerkt om de panda voor uitsterven te behoeden.
Dat de pandaberen niet zo actief zijn, bewijst maar weer met deze foto. Zo schiet het natuurlijk niet op.