Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

French Concession in Shanghai

Shanghai,
China


Shanghai staat in de top van snelst groeiende wereldsteden. Shanghai is een ongelooflijke leuke stad maar immens groot en als je weinig tijd hebt moet je keuzes maken.
Een absolute must-see is de Franse Wijk oftewel de ‘French Concession’. De Fransen wilden niet onder Brits gezag leven dus stichtten zij in 1849 hun eigen ‘settlement’ en deze concessie hield feitelijk op te bestaan tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De Oude Franse Concessie is gelegen tussen Julu Lu en Huai Hai Lu.
De Franse Wijk staat bekend om zijn diversiteit: brede lanen met platanen, van renaissance tot art deco en bijzondere villa’s en steegjes. De centraal gelegen Huaihai Road is tegenwoordig een drukke winkelstraat maar straalt nog steeds een Oostelijke Parijse sfeer uit.
Xintiandi is een populaire plek voor jongeren en het is een plek waar je veel restaurants en clubs vind.
De oude Franse straatjes zijn heerlijk om even te ontglippen aan de hele drukke straten. De interessante architectuur is gebouwd met geld vanuit Frankrijk en België en tonen de gemixte Chinees-Europese stijlen.

In het hart van de Oude Franse Concessie ligt een opkomend kunst- en uitgaanswijkje aan de Taikang Road. Dit is echt een heel erg leuk stukje Shanghai. Deze voormalige achterstandswijk is in een rap tempo omgetoverd tot een creatieve vooruitstrevende wijk. Je vindt hier erg veel leuke kleine restaurantjes, winkels en kunstgaleries.

Een erg leuk restaurantje is: ‘The Swiss Fondue House Glismatten’. Dit kleine charmante restaurantje heeft een uitgebreide kaart met als specialiteit kaasfondue en chocoladefondue.
Een groot pluspunt is dat ze hier overheerlijke belegde baguettes hebben en dat is een zeer welkome lunch in een land als China (waar geen fatsoenlijk brood is).
Glismatten is gelegen aan:
No.9 , lane 247 Taikang Road

Ze hebben ook ontzettend leuke kunstgaleries in deze wijk. Een erg leuke galerie is Crui Yuan. Ze verkopen hier de meest prachtige foto’s in verschillende formaten. Grote jongen of meid als je hier naar buiten kunt lopen zonder tas met inhoud. Mij is het niet gelukt.
Ze hebben twee vestigingen in deze wijk:
No. 101, Lane 210 Taikang Road
No. 248, Lane 248 Taikang Road
www.ruiyanc.com