Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Historisch slapen in Shanghai

Shanghai,
China


Wanneer je in Shanghai bent is logeren in een historisch hotel wellicht leuk. Waan je terug in de jaren toen Shanghai ‘The Pearl of the Orient’ was. Vooral de Art Deco hotels hebben hun charme. Al logeer je er niet is het sowieso leuk om zoals wij deden een kijkje te nemen, ergens eten, wat te drinken of een beetje stout eens vragen of je een kamer mag zien. Ik noem er een paar:

We bezochten het donkere [url="http://www.parkhotel.com.cn/" target="_blank"]‘Park Hotel’ [/url]die uitkijkt op Renmin park. Het interieur is keurig en enigszins wat zakelijk, veel donker hout, marmer en metaalwerk zoals vaker te zien is bij Art Deco. De ‘Sales-manager’ wilde ons graag een aantal kamers laten zien!

Het chique pas opgeknapte [url="http://yangtzeboutique.langhamhotels.com/" target="_blank"]‘Langham Hotel’ [/url]is veel lichter en mooi. Er is bij de (goede) renovatie ruimschoots aandacht besteed om de Art Deco sfeer te behouden. Helaas niet voor mijn beurs. De locatie is eveneens in de buurt van Renmin park, winkelstraat Nanjing road, Shanghai Museum en Art Gallery. Dit hotel hete voorheen ‘The Yangtze’.

Ik heb zelf in en [url="http://www.metropolehotel-sh.com/l-en.htm" target="_blank"]‘The Metropole’ [/url]gelogeerd. Architectonisch onderdeel van 4 grote zelfde gebouwen op iedere hoek van een kruispunt gebouwd. De originele gebouw ornamenten, zijn nog echt Art Deco andere accessoires enigszins nep-nieuw-oud. Keurig en netjes, de kamer en badkamer fris, schoon en van alle gemakken voorzien: waterkoker, ijskast en TV. De prijs was verbazingwekkend redelijk, vraag naar korting, die kreeg ik direct. De locatie is fantastisch, dichtbij de Bund, restaurants, ‘sights’ en winkels zijn te bewandelen, supermarktwinkeltjes voor een eigen ontbijtje dichtbij. Let wel, zelfs hier in Shanghai is het gesproken Engels minimaal.

Dan is er natuurlijk nog het bekende [url="http://www.peacehotel.com.cn/" target="_blank"]‘Peace hotel’ [/url]aan de Bund vroeger bekend als ‘The Cathay’. In April 2010 werd het tot top hotel gerenoveerd, daar zullen de prijzen ook wel naar zijn. Toen ik het bewonderde in 2006 was het gaaf! In 1930 gebouwd in opdracht van de rijke en bekende Joodse Sassoon familie.

[url="http://www.pujianghotel.com/" target="_blank"]‘Astor House Hotel’ [/url](Pujiang Hotel) is van een ander tijdperk – 1846. Gelegen noordelijk v.d. Bund. Het hotel uit het opium walhalla, ‘tea dances’ en high society jaren ‘20. Een grandioze lobby met kroonluchters en foto’s van het vroegere Shanghai, de mega balzaal die jaren als ‘Shanghai stock-exchange’ heeft gediend, de rest vergane glorie. Ga er kijken, maar logeer er niet. Ze varen op hun historische naam en bekende vroegere gasten.