Shanghai

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek 'The Bund'

Shanghai,
China


Een wandeling over de [url="http://www.simonfieldhouse.com/shanghai.htm" target="_blank"]Historische Bund [/url]in Shanghai is leuk op ieder moment van de dag. Overdag kan ik aanbevelen want dan kun je een kijkje nemen in veel van de historische kolossen, sommige hebben nu decadente dure winkels en horeca er in. Avonds is het leuk om te borrelen, dineren en een kijkje te nemen over verlicht Shanghai. De gebouwen prachtige art-deco, neo-klassiek, marmer en oud grandeur. Begin vanaf Souzhou creek– Garden Bridge.
Bij [url="http://www.bund18.com/" target="_blank"]Bund 18 [/url]wordt de deur door een portier voor je geopend, ik heb er tussen de meest chique winkels een kopje koffie genomen. [url="http://www.bar-rouge-shanghai.com/" target="_blank"]Bar Rouge [/url]op de 7e hoort wel heel spectaculair te zijn.
Het [url="http://www.peacehotel.com.cn/" target="_blank"]Peace hotel [/url](vroegere Cathay hotel) was bijna klaar met haar verbouwing. In 2006 vond ik het al indrukwekkend. Het toenmalige dakterras gaf een mooi overzicht over de bund.
Het [url="http://en.wikipedia.org/wiki/HSBC_Building,_Shanghai" target="_blank"]HSBC[/url] bankgebouw is adembenemend mooi, ga er binnen en vraag naar de ‘ATM’ (pin apparaat) want dan kun je via de hele beneden verdieping lopen en inspecteren;-)
[url="http://english.eastday.com/e/shmb/u1a4021140.html" target="_blank"]Customs House[/url] kun je ook even binnen lopen en gluren.
Op nr 5 is tegenwoordig een bank, ga naar de zij ingang op Guandong Lu om bij verschillende café / restaurants te komen. [url="http://www.m-restaurantgroup.com/mbund/home.html" target="_blank"]‘M on the Bund’ [/url]is het bekendst met haar dakterras op de 7e etage. High tea en dineren is allemaal mogelijk, reserveren aanbevolen. Na een kijkje van het terras heb ik me op de 6e verdieping genesteld “[url="http://www.m-theglamourbar.com/home.html" target="_blank"]The Glamour bar M[/url]”, erg leuk, thee, koffie drankjes en lichte hapjes. Het uitzicht op verlicht Pudong is hier goed te zien. De aankleding een beetje retro. Ik was er aan het einde van de middag/ begin avond toen was het nog niet zo druk als op de fotos.
[url="http://www.threeonthebund.com/en/index_abroad.html" target="_blank"]Bund nr 3[/url] sprankelt de luxe van Armani je tegemoet. Ook hier de ingang op Guandong Lu om bij de andere verdiepingen te komen. Prachtige plekken om ‘op stand’ te eten. Op de 6e etage heb je restaurant en chocolaterie ‘Laris’, ik ben iets minder op stand op de 7e gaan eten bij “New Heights” wat voor de plek redelijk betaalbaar was. Deze top locatie geeft van haar terras een geweldig uitzicht over the Bund en Pudong. Kortom dag en nacht is er wat te beleven op de Bund, zelfs s’ochtends vroeg met Tai chi of hardlopen.