Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stap in een Dubbeldekker op HongKong Island

Hongkong,
China


Hong Kong (Kowloon) lijkt alleen te bestaan uit wolkenkrabbers en shoppingmalls, waar je overigens heerlijk kunt winkelen.
Op Hong Kong Island kun je daarentegen prachtige wandelingen maken, aan een van de baaien aan de zuidkust relaxen of eens anders shoppen in Stanley market.
Neem de Star Ferry van Kowloon en stap dan in de typisch Engelse rode dubbeldekkerbus (bus 6x) vanaf Central Busstation. Als je bovenin, voorin, een plaatsje kunt bemachtigen, heb je een prachtig uitzicht. NB: Het is een reguliere lijndienst, dus géén hop on hop off bus met open bovenverdieping.
Je kunt uitstappen bij een van de drie baaien, of in Stanley market, waar je in het voetgangersgebied (rechts van de bushalte) een grote markt kunt bezoeken. Er is van alles te koop: van traditionele Chinese zijde tot ‘merk’kleding, souvenirs, elektronica. De markt is open van 10:30 -18:30 uur, er komen zowel Chinese als buitenlandse toeristen. Hier kan je deelnemen aan een loterij, ik heb geen idee wat je kunt winnen.

Als je echter bij het busstation linksaf gaat, maak je een leuke wandeling naar St Stephen’s beach. Je komt langs een paar tempels en je kunt op het strand relatief rustig relaxen en eventueel zwemmen.