Hongkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Drum Tower Beijing

Hongkong,
China


Toen Kublai Khan, kleinzoon van Dzjengis Khan, grootkhan van het Mongoolse rijk en stichter van de Chinese Yuan-dynastie (1271-1368), de hoofdstad van zijn rijk naar Beijing verplaatste, gaf hij opdracht de drum- en de bell- tower te bouwen.

De Drum tower werd oorspronkelijk in 1272 gebouwd en stond destijds ook bekend als Toren van de Zeven Overheden, namelijk goud, hout, water, vuur, aarde, zon en maan. Van deze zeven kreeg vuur al gauw de overhand en niet veel later verging de Drum tower tot as. Tijdens de opvolgende Ming-dynastie (1368-1644) werd in 1420 door keizer Yongle een nieuwe Trommeltoren gebouwd, iets naar het oosten van de oorspronkelijke locatie zodat beide torens in het verlengde kwamen te liggen van de noord-zuid as waarop ook de verschillende toegangspoorten van Beijing en de Verboden Stad lagen. De Trommeltoren fungeerde daarna eeuwenlang als het gebouw waar de officiële tijd van het Chinese keizerrijk werd bijgehouden. Info: bezoekbeijing.nl

Al enige tijd is de toren opengesteld voor het publiek en wordt er ieder uur een drumsessie gegeven (op mijn homepage heb ik hiervan een filmpje geplaatst).