Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met stokjes......

Guangxi en Guizhou,
China


Twee dagen in Longji zijn wel minimaal om alles te beleven en te bekijken. De prachtige rijstterrassen vragen om een paar wandelingen door de bergen en zo krijg je niet alleen de prachtige natuur maar ook het dagelijks leven van de inwoners in de kleine dorpjes te zien.

Wij hebben "pech", want het is in 40 jaar niet zo koud geweest in februari. Temperaturen van rond het vriespunt, dichte mist en lichte regen geven wel een ander beeld van deze omgeving en maakt alles wat grauw maar ook mystiek. Het is moeilijk om in de dichte mist het juiste pad te kiezen, we zien niets van de prachtige omgeving en op goed geluk kiezen we onze weg tussen de kale rijstvelden. Uiteindelijk belanden we in een klein dorpje waar we binnen worden gevraagd om iets te drinken.

Het kleine kind is dik aangekleed tegen de kou en draagt de dikke arm-warmers die we hier heel veel zien. Het is natuurlijk tegen de kou maar ook om te voorkomen dat de jassen erg vuil worden en telkens gewassen moeten worden. Het zit al klaar met de stokjes om te gaan eten.......