Guangxi en Guizhou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bezoek de rijstvelden van Ping'an in de zomermaanden

Guangxi en Guizhou,
China


Ping'an is een klein dorpje gelegen op een helling van 's werelds grootste, hoogste en meest uitgestrekte rijstterrassengebied (Long Ji). De klim naar het dorp, dat alleen te voet bereikbaar is, is al een kuitenbijter, maar de 5-uurs wandeling van Ping'an via ZhongLu naar Tian Tou is dat zéker. Er zitten diverse dalingen (tot 594 m.) en stijgingen (tot 779 m.) in, allemaal tussen 800 en 1200 m. hoogte, onderweg ontmoet je de lokale bevolking zoals Zhuang, Yao en Dong.
Je hebt uitzicht op prachtige rijstterrasen.
Het is geen rondwandeling, vanaf Tian Tou kun je terug met de lokale bus waarbij je onderweg moet overstappen (6 en 7 Yuan). Een taxi terug kost 150 Yuan.
Tip: de rijst wordt geplant en geoogst tussen de maanden juni en oktober. In alle andere maanden staan de terrassen droog en zijn dan ook minder fotogeniek. In de eerste drie maanden staan de terrassen vol met water, de laatste twee maanden zijn ze goudgeel. Ga je naar dit gebied om de schitteringen van het water of de goudgele kleur te fotograferen, bezoek Ping'an dan in de zomermaanden!
http://www.chinaonline.nl/china_rijstterrassen.htm