Kampot

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Excursie Bokor Hill Station is af te raden!!!

Kampot,
Cambodja


Wil je vanuit Kampot toch nog per se naar Bokor Hill Station dit kan; je kan dit alleen bezoeken als je een georganiseerd excursie-pakket aanschaft bij het guesthouse/hotel waar je overnacht of bij een reisbureautje. Dit kost 20 dollar en is een dagtocht. Dit is inclusief entree voor het 'spookdorp', vervoer, 'jungletocht', lunch en boottocht van 2 uur.

Zelf heb ik op allerlei pogingen gewaagd om het zelf te doen waaronder er door met de scooter heen te rijden maar er staan grensposten/wachten dit is dus niet mogelijk! (zonder grap het is beter beveiligd dan de grensovergangen met de diverse buurlanden!)
Een Koreaanse projectontwikkelaar heeft de Cambodjaanse regering namelijk ettelijke miljoen betaald voor het alleenrecht om in dit gebied van alles te bouwen lees vernietigen. Op het programma staat o.a. de aanleg van een nieuwe weg (zal klaar zijn halverwege 2011) en de bouw van meerdere hotels en golfbanen etc.Ten tijde dat ik er was (begin jan.2011) waren ze al redelijk gevorderd met de asfaltweg. Als de asfaltweg gereed is en er hotels staan is het een definitief einde van deze mystieke plek. Eigenlijk was ik al te laat..