West Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tsitsikamma

West Kaap,
Zuid-Afrika


Bij het uitstippelen van onze Zuid Afrika reis, vorige jaar wist ik één ding zeker. Als we langs de kust zouden rijden dan moeten we vooral naar de hangbrug in het Tsitsikamma NP. Ik had er al eerder foto’s van gezien en het leek me geweldig om daar zelf te staan en te genieten van de oceaan.
Volgens de Zuid Afrika site is het een van de mooiste natuurparken van Zuid Afrika dus dat belooft wat. We hebben twee hele dagen in het bijzonder mooie gebied gepland en mijn verwachtingen zijn hoog gespannen.

Het is heel anders uitgepakt, juist in die mooie omgeving wordt mijn man steeds zieker en in plaats van te wandelen door het NP, gaan we naar het ziekenhuis. De dag voor zijn opname, wilde hij toch graag proberen iets van het park te zien en zijn we vroeg op pad gegaan om de toeristenstroom voor te zijn. Helaas heeft hij er niets van meegekregen, doodziek heb ik hem op een bankje aan het strand gezet en zelf ben ik in rap tempo door het prachtige landschap gelopen om toch maar een blik op de hangbrug te werpen.. Een paar minuten heb ik mezelf gegund om foto’s te maken en toen weer in sneltreinvaart terug naar mijn zieke man. Het is eigenlijk een wonder dat ik er een knappe foto van heb gemaakt.

Maar voor mensen die naar de westkust gaan, het Tsitsikamma NP is een prachtplek, maar zorg dat je er heel vroeg in de ochtend bent, anders kun je de auto niet eens parkeren.