Vrijstaat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rotstijger

Vrijstaat,
Zuid-Afrika


Ik heb al eerder foto's geplaatst van tijgers uit Tiger Canyons uit Zuid Afrika. Dit project/ dit wildgebied zorgt voor een extra genenpoel voor de zwaar bedreigde Bengaalse tijger buiten Azië. Het gebied waar de tijgers leven is prachtig. Hier zie je een tijger liggen in een Canyon waar het park zijn naam aan dankt. De tijger lag ongeveer 25 meter boven ons de omgeving af te speuren naar prooi en gevaar.

De oprichter van het park is John Varty (JV). Hij is overtuigd dat de tijger in India niet of nauwelijks zal overleven door de oprukkende bevolking en het stropen. Hij is een specialist in met name de grote katten. Binnen die wereld is hij bekend en niet altijd geliefd. Naast het maken van een extra genenpoel voor de tijgers hoopt hij dat het project ook extra banen oplevert in een gebied met zeer hoge werkloosheid.

JV is bekend als mede eigenaar van Londolozi (Sabi Sands), documentaire- en filmmaker en schrijver. Zijn leven en passie is beschreven in het boek "Nine Lives". Het was bijzonder om deze zeer gepassioneerde persoon te ontmoeten.