Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De forgotten East Cape

Oost-Kaap,
Zuid-Afrika


Zuid Afrika is leuk, ik ben naar de Oost Kaap geweest, en van het jaar ga ik naar Kruger en nog een aantal plaatsen. Maar ik wil de reisreporter attent maken op de soms vergeten Oost Kaap.

De Oost Kaap is geweldig en heeft zoveel te bieden, het prachtige Tsitsikamma Nationale Park met natuurlijk voor de liefhebber en het ligt in de buurt van het park is het Bloukransbrug waarvan van 216 meter, gebungeejumpt kan worden. Overnacht bijvoorbeeld in het Storms River Guest Lodge leuk en niet te duur.

Cape St Francis, een schilderachtig en pittoresk dorpje aan zee. Het gebied staat bekend om zijn zonnige zomers, lange ongerepte zandstranden en helderblauwe zee. Een mooi plek om te overnachten is het Cape St Francis Resort.

Rij langs de kust of via de N2 snelweg naar Port Elizabeth naar Addo Elephant Park en het malariavrije Big 5 Amakhala Game Reserve in de Oost-Kaap. 7000 hectare prachtig bushveld, rivieren, valleien, grasveld en natuurlijk fauna. Amakhala is een succesvol project waarbij landbouwgebieden die zijn teruggebracht tot een meer natuurlijke omgeving en vele dieren zijn geherintroduceerd, waaronder de zwarte en witte neushoorn. Om het helemaal af te maken verblijf in het Hillsnek Safari Park in een tent! Wel prijzig maar alles zit erbij.

Amakhal betekent in het Xhosa “veel Aloës”, en daar wordt de heerlijkste tequila mee gemaakt in Graaff Reinet ! dus als je er bent proef het gewoon zonder zout en citroen, heerlijk !

Ik kan wel uren doorgaan, maar je moet het beleven en kennis maken met de diversiteit dat de Oost Kaap heeft te bieden.