Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Autopavilion Volkswagen

Oost-Kaap,
Zuid-Afrika


In Uitenhage, regio Port Elisabeth is er voor Volkswagenliefhebbers een erg leuk museum. Namelijk het [url="http://www.autopavilion.co.za/home.htm" target="_blank"]Autopavliion[/url] van Volkswagen. Alle modellen kevers.... mooi beschilderde kevers... testkevers.... raceauto's... kampeerbusje dat amerika is rond geweest.... kortom het komt over alsof de laastste exemplaren uit de hele wereld hier zijn verzameld. Wat ik geweldig vond is dat ze het nieuwe model (ik bezocht het museum in 2011) door midden hebben 'gezaagd' en je een lengtedoorsnede van de auto kunt bewonderen.
Wat ook geinig is om er te doen is plaats te nemen in de simulator en op de racebaan de competitie aan te gaan met volkswagencoureurs.
Een omweg waard.
Open op weekdagen en elke eerste zaterdag van de maand. Overige weekenden en feestdagen gesloten.
Je kunt er ook een fabrieksrondleiding krijgen, maar die dient van te voren te worden gereserveerd.
Om Uitenhage te bereiken rij je door het achterland van Port Elisabeth (en dus de [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/zuid-afrika/port_elizabeth/reisreporter/fotos/372049.html" target="_blank"]townships)[/url]. Uitenhage is typisch Afrikaans. En hiermee bedoel ik Afrikaans sprekend.