Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wilderness national park

Oost-Kaap,
Zuid-Afrika


Veel mensen huren tijdens hun vakantie in Zuid-Afrika een auto en rijden dan van Johannesburg naar Kaapstad of andersom. Onderweg worden dan vele nationaal parken en mooie locaties bezocht. Echter is[url="http://www.nature-reserve.co.za/wilderness-national-park.html" target="_blank"] Wilderness national park [/url](gelegen langs de weg tussen Knysna en Oudtshoorn) bij het grote publiek nog totaal onbekent.

Wij besloten tijdens onze rei's toch dit park te bezoeken en ik vind het echt een aanrader. Dit is een park wat speciaal voor vogels en kleine reptielen is. Het enigste park waar ik geweest ben waar je zelf mag wandelen en er zijn diverse activiteiten zoals bijvoorbeeld kano tochten over de riviertjes in het park.

Wij hebben gewandeld en er bleken perfecte paden en stijgers aangelegd vanwaarut je de mooiste vogels tegen komt. De vogels blijven vaak ook gewoon zitten omdat ze zich totaal niet storen aan de bezoekers. Als je het hele pad volgt tot het eind kom je bij een prahtige waterval waar je even lekker kan uitrusten voor de terugtocht. Het park is ook dusdanig rustig gelegen en rustig bezocht dat je echt helemaal niks hoort. Alleen de wind door de bomen en het geluid van vogels komen tot je.

Ben je dus iemand die graag wandeld en graag de mooiste vogels wilt bekijken of fotograferen dan is wilderness een absolute aanrader! Wij vonden het wandelen ook wel een keer een leuke afwisseling ten opzichte van alle auto en jeep gamedrives die je verder maakt in Zuid-Afrika.