Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Overnachten middenin de ongerepte Wild Coast

Oost-Kaap,
Zuid-Afrika


Eigenlijk waren we iets te laat vertrokken vanuit de Drakensberg. Terwijl het al ging schemeren kwamen we op steeds kleinere zandpaadjes terecht. Af en toe moesten we een koe ontwijken of een heuveltje trotseren (met onze 2WD). Zaten we wel goed? En zouden we onze tent wel kunnen opzetten voordat het helemaal donker zou zijn? Gelukkig kwamen we net op tijd aan op onze bestemming: The kraal backpackers aan de Wild Coast. Het woord 'backpackers' is misschien wat misleidend, aangezien het zeker geen standaard backpackersaccommodatie is. Het is een kleinschalig hostel, met zowel dormrooms, privékamers en kampeerplaatsen.

The Kraal is eco-toerisme op zijn best. Geen electriciteit, dus we schuiven tegen een kleine vergoeding aan bij een diner bij kaarslicht. De eigenaren - een europees stel - maken de maaltijden met ingrediënten uit de regio. Verder is er slechts regenwater, dat soms schaars is. Douchen moet daarom met een beperkte hoeveelheid water en op de wc hangt een verzoek aan de gasten: 'Only flush if brown'.

Back to basics dus, wat een bepaalde rust geeft. En de locatie is prachtig: in een klein Xhosa-dorpje, met uitzicht op zee. 's Ochtends kijken we tijdens het ontbijt naar de langszwemmende dolfijnen, 's middags lopen we rond door het dorpje en liggen we tussen de koeien op het strand. Als we meer tijd hadden gehad, hadden we kunnen gaan hiken, vrijwilligerswerk kunnen doen bij 'The Kraal Toddlers' of workshops kunnen volgen. Zeker een plek om ooit nog naar terug te gaan dus.

Voor meer informatie: http://www.thekraalbackpackers.co.za/