Oost-Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsondergang over de Karoo

Oost-Kaap,
Zuid-Afrika


Graaff Reinet ligt ver weg van alles, in de grote Karoo. Van waar je ook komt, je moet moet altijd eerst door een dor, onherbergzaam maar prachtig landschap. De meeste bezoekers blijven er dus slapen.
Als je dat doet, dan mag je de zonsondergang niet missen. En dan kun je het beste naar Camdeboo NP. Vanaf de rotsen kun je kilometers ver van je af kijken over de "Valley of Dessolation". De toegangsweg naar het park is niet zo gemakkelijk te vinden. Als je met de rug naar het kerkje in het centrum staat rijdt je Churchstreet op. Die gaat over in Kollege Road. Rijd door totdat je bij Woeke street komt, daar ga je rechtsaf. Bij Piet Retief Rd sla je linksaf en dan wijst het zich vanzelf. Je rijdt het park in totdat je niet meer verder kunt. Dan is het nog een kwestie van zover lopen als je zelf wilt en op de rotsen gaan zitten. En dan kun je, misschien onder het genot van een zelf meegebracht hapje/drankje, genieten van een prachtige zonsondergang. Zie ook mijn foto "Zonsondergang over Grote Karoo".
Het park gaat om half acht dicht. Dat betekent dat je, als de zon weg is, zelf ook gelijk moet gaan. Wij waren zo tot rust gekomen dat we dat helemaal vergaten. En moesten we in allerijl, in het donder op zoek naar onze auto.
Maar echt een aanrader, deze zonsondergang.
http://www.columbusmagazine.nl/afrika/zuid-afrika/oost-kaap/reisreporter/fotos/204464.html