Noordwest Zuid-Afrika

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Gratis Museum Paul Kruger bij Kedar Country Lodge

Noordwest Zuid-Afrika,
Zuid-Afrika


Behalve dat het gewoon een erg prettige accommodatie is wat kamers betreft is het hele verblijf in [url="http://kedarcountryhotel.com/about.html" target="_blank"]Kedar Country Lodge [/url]een interressant gebeuren. In de loop der jaren hebben de eigenaren het land kunnen uitbreiden en is er inmiddels een wildpark van gemaakt. Het landschappelijke van de 'wetlands' is hersteld. Ook op het terrein is het huis van Paul Kruger die na de Boerenoorlog tot president van Transvaal is gekozen.
" Kruger werd geboren in Bulhoek in de Britse Kaapkolonie. Hij was van Pruisische, Nederlandse en Hugenootse afkomst. Zijn stamvader in Zuid-Afrika was Jacobus Krüger uit Berlijn, die in 1713 voor de VOC naar de Kaapkolonie emigreerde.
Kruger ontving weinig formele educatie naast zijn streng Gereformeerde opvoeding; het enige boek dat hij ooit las was de Bijbel. Op 10-jarige leeftijd vertrok hij met zijn ouders naar het noorden in de Grote Trek als onderdeel van de Voortrekkers van Andries Hendrik Potgieter.
In 1842 trouwde hij met Maria Etresia du Plessis (1826 - 1846) en verhuisde hij naar Rustenburg, waar zijn jonge vrouw en zoon in januari 1846 overleden aan malaria. Een jaar later hertrouwde hij met haar nicht Gezina du Plessis (1831 - 1901), met wie hij in totaal zestien kinderen kreeg (negen zonen en zeven dochters), waarvan slechts een deel volwassen werd. " (wiki)

Het is uit deze tijd dat de woning stamt. En het latere huis van de zoon en het schooltje... Erg goeie rondleiding met informatie.
Het restaurant en de bar hebben geweldig veel memorabilia uit de Boerenoorlogen. De collectie is met zorg ten toon gesteld.
http://kedarcountryhotel.com/about.html (ongeveer 20 km. ten noorden van Rustenburg)
Geen liefhebber van cultuur of geschiedenis: zwembad, spa, safaridrive of wandelen over de wetlands om de mini hippo's te bewonderen zijn ook mogelijk.