Noordwest Zuid-Afrika

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cheetah's van dichtbij

Noordwest Zuid-Afrika,
Zuid-Afrika


Niet ver van Pretoria ligt het 'De Wildt Cheetah and Wildlife Trust'. Zij zetten zich in voor de bescherming van o.a. de cheetah, wilde hond en hyena. Hun missie: 'Striving towards the long term survival of predators and vultures which are of conservation concern outside protected areas in South Africa.'
Hiervoor is een fokprogramma opgezet wat succesvol is gebleken. Tevens zetten zij zich in voor de bewustwording bij mensen. Het is mogelijk een tour bij te wonen en meer te zien over hun programma. Kijk maar eens op [url="http://www.dewildt.org.za" target="_blank"]www.dewildt.org.za[/url].
In Spier bij Kaapstad zijn ook een aantal cheetah's van de Wildt te vinden. En inderdaad, het is daar toeristisch en 'zielig' om deze prachtige beesten in een kleine ruimte te zien. Maar bedenk dat door het 'opofferen' van een paar beesten voor eductie en bewustwordingsdoeleinden de gehele populatie erbij gebaat is. Dus geniet van het kijken naar deze prachtige roofdieren en draag je steentje bij aan de bescherming van deze kat-achtigen!