Noordwest Zuid-Afrika

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lekker visje

Noordwest Zuid-Afrika,
Zuid-Afrika


Vanuit Black Rhino Lodge zijn we langs de noordkant van Pilanusberg NP gereden tot de Bakglata Gate. Ipv er verder omheen te rijden besluiten we om er doorheen te rijden en een klein uurtje bij het vogelmeer te gaan kijken.Zo noem ik het tenminste. Het is de Mangkwe dam. Daar had ik goede herinneringen aan (2012). Vogels en nijlpaarden.
Onderweg in het park nog uitgestapt bij de diverse hides en broodje gegeten in Pilanusberg Centrum. Kun je lekker buiten zitten en terwijl we daar zitten komen er zebra's, warthogs, bokkies en wildebeest bij de poel drinken.
Maar deze kingfisher met vis zien we dan inderdaad bij de vogelhide bij het meer. Dat hij een duikvlucht neemt en met een vis bovenkomt... dat is nog fotografisch niet gelukt... dus hier moeten we het voor dit jaar mee doen! Volgende keer weer verder oefenen.
Verder geen groot wild gezien. Maar ja, we zijn er dan ook midden op de dag. We hebben gereserveerd bij Mziki Lodge in Beestekraal. Nog een uurtje rijden vanaf de Manyane resort gate en daar wilden we toch om een uur of vier wel aankomen.... Wij zijn op doorreis...
Pilanusberg NP is echter een serieuze safaribestemming. Kun je gerust langer blijven!