Noord Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kissing Rocks

Noord Kaap,
Zuid-Afrika


Riemvasmaak.
Een spectaculair gebied met granieten Canyons is eigendom en wordt beheerd door de community van Riemvasmakers. Het is een van de eerste landrestitutieprojecten in ZA.

Er is een warme bron (waar je comfortabel in kan poedelen omdat er een heus bad is gemaakt). Er zijn diverse 4x4 routes te rijden, je kunt er hiken, abseilen en riverraften. Maar alleen de canyon bij de warme bronnen is al spectaculaire op zich. Hier is ook de kaart van Afrika te bewonderen die ik eerder al heb geplaatst.

Er zijn chalets aan de rand van de klif en maaltijden kunnen besteld worden. (Vermoedelijk seizoensgebonden/schoolvakanties)
Je hebt dan uitzicht op deze rotspartij. Ik dacht moeder en kind maar het vriendelijke mannetje dat bij de bron de bijdrage inneemt gaf Maria en Jozef als verklaring.

Het is buiten de gebaande paden Dit uitstapje neemt zo'n halve dag in beslag vanuit Kakamas en met een gewone auto is het laatste stuk bijna niet te doen. Vraag het na bij de entree naar de Hot Springs (als er iemand aanwezig is)