Noord Kaap

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bloemen kijken in Namaqualand

Noord Kaap,
Zuid-Afrika


Als je in augustus/september bloemen wil kijken in Namaqualand, rijdt daan eerst naar Garies (dit ligt aan de N7, ca. 100 km onder Springbok). Daar wordt tijdens het bloemenseizoen de evenementenhal tijdelijk ingericht als VVV (toeristeplaas). Je kunt hier lokale producten kopen en wat eten/drinken, maar het belangrijkste: De dorpsdames die de VVV runnen wijzen je naar de mooiste bloemenlocaties van dat moment.

Sommige van deze plaatsen zou je uit eigen beweging ook kunnen vinden (Skilpad, Goegap Nature Reserve), maar de verborgen parels wijzen ze je ook. Wij kregen bijvoorbeeld de volgende routebeschrijving mee (met kaartje waarop de route was getekend):

"Voor Skilpad sla je rechtsaf (volg Outuin). Dan rijd je de Kamiesbergpas over totdat je aan je linkerhand een oude boerderij ziet. Vanaf daar minder je vaart, aan je rechterhand zie je een hek met daarop " Pendoornhoek". Let op: als je links een roze fiets aan een paal ziet hangen*. doe dit hek open en rijdt het erf op. Na 1,5 km kom je bij de boerderij. Hier rijd je langs en blijf de weg nog 2 km volgen."
* de afstand tussen de vervallen boerderij en de roze fiets was slechts 200 meter.

Bij mijn foto's kun je zien wat voor schitterende plaatjes we hier gemaakt hebben.

Er is denk ik niemand die zomaar uit zichzelf een privé-erf van een boer op zou rijden om bloemetjes te kijken. Hulde aan de dames van Garies dus.