Mpumalanga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Macmac falls

Mpumalanga,
Zuid-Afrika


De Mac Mac waterval overbrugt een hoogte van 65 meter en maakt deel uit van de Sabie waterval route richting Blyde Rivier Canyon. Dit gebied is bekend geworden door het goud dat er in de 19e eeuw werd gevonden.
Terwijl in het noordelijk deel van Zuid Afrika al tussen 1840 en 1870 goud werd gevonden, werd het eerste stukje goud in het gebied van Mpumalanga in 1873 ontdekt. Er streken uit heel de wereld golddiggers neer op zoek naar het stukje edelmetaal.
Bij Mac Mac werden de eerste vondsten gedaan, en in één jaar tijd claimden 1500 goudzoekers 4000 keer goud gevonden te hebben.
De Mac Mac waterval is een dubbele waterval die uit één waterval is ontstaan doordat goudzoekers hem opbliezen om de stroom van het water te verleggen zodat ze bij de goudader konden komen waar de waterval op neer kletterde.
Leuk detail: de Mac Mac waterval werd zo genoemd omdat er in dit gebied een groot aantal Schotse gouddelvers de grond uitkamde.

Nu ik deze foto weer zie heb ik nog steeds spijt dat ik toen niet de regenboog aan de linkerkant gevolgd heb....ik denk dat er aan het eind de pot goud stond....!