Mpumalanga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Best bewaard geheim!

Mpumalanga,
Zuid-Afrika


Songimvelo GR is Zuid-Afrika's best bewaarde geheim. Er worden nog steeds nieuwe plantensoorten ontdekt naast de 1400 soorten die er al zijn. Het spectaculaire landschap bestaat uit bergen, heuvels, verborgen valleien, ravijnen, bos en open vlaktes. Van koele hoogvlaktes tot warme dalen. De bergen vallen onder de oudste landvormen op aarde. De heuvels en valleien werden al 400 jaar voor christus door mensen bewoond.
Er is een grote diversiteit aan dieren zoals olifanten, bruine hyena, luipaard, witte neushoorn en diverse hertensoorten zoals; kudu, eland, waterbok, blesbok, impala, rood hartebeest naast zebra's, gnoe's, giraffe en de meer dan 300 vogelsoorten.
Het park is toegankelijk met eigen 4X4, wat je vooraf dient te boeken. Je kunt ook een gamedrive met een 4x4 boeken of met een wandelsafari het park in gaan.
In het park is een camping (self catering).
De meeste mensen sturen je naar Baberton voor de ingang. Echter de ingang ligt aan de R541, de weg van Badplaas naar Elukwatini. Na het dorp nog zo'n 10 km rijden waarna de ingang aan de linkerkant van de weg ligt.