Mpumalanga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Amazing Blyde River Canyon

Mpumalanga,
Zuid-Afrika


Blyde River Canyon staat vaak aangegeven als nummer 1 must see in Zuid Afrika. Het is een spectaculaire kloof van zo'n dertig kilometr lang in de provinci Mpumalanga. Langs deze kloof loopt de Panorama Route met een aantal hoogtepunten zoals Gods Window, de three Rondavels en Bourke's Luck potholes. De route is makkelijk te volgen met de auto, maar het is ook zeker de moeite waard om dit gebied per voet te verkennen.

Al eeuwen lang stroomt de Blyde river door dit gebied. Door de eroderende werking van de rivier ontstond er een wirwar van uitgesleten bergwanden en rotspartijen. Vanaf de honderden meters hoge rots van God's Window is dit allemaal duidelijk te zien. Het "goddelijke raamkozijn" geeft een adembenemend uitzicht!

Iets verder op zijn de three Rondavels te bewonderen. Erosie heeft het zachte gesteente weggespoeld en het harde gesteente bovenop de heuvels laten liggen. Deze drie ronde heuvels lijken hierdoor op xhosa-hutjes.

Bij Bourke's Luck Potholes komen de Blyde river(rivier van geluk) en de Treur Rivier (rivier van verdriet) bij elkaar. Vlakbij ligt het visitor's centre. Hiervandaan lopen diverse wandelroutes door het natuurpark. Zo is er ook een Hiking Trail van zestig kilometer (in vijf dagen) die je langs allerlei prachtige landschappen en geologische hoogstandjes voert. In het park leven onder andere alle aapsoorten van Zuid Afrika.

www.kruger2canyons.com