Mpumalanga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Djuma Game Reserve, Sabi Sands

Mpumalanga,
Zuid-Afrika


Na onze terugkeer uit Zuid-Afrika moesten we helemaal afkicken! Vreselijk om weer in ons eigen ritme te komen na zo'n geweldige wereld.
Tijdens het zoeken naar informatie over de plekken waar we geweest waren, bedacht ik me dat er misschien ook webcams geplaatst zijn bij het Krugerpark.
Groot was mijn verbazing toen bleek dat er inderdaad webcams zijn in Sabi Sands, waar wij geweest zijn en wel bij Djuma Game Reserve, een lodge waar vandaan de gamedrives 2x per dag worden uitgezonden.
Dit wordt gedaan om mensen de waarde van de natuur te laten inzien en mee te laten genieten.
Natuurlijk zal het ook een soort promotie van Djuma's zijn, een prachtige Lodge, waar je in verschillende prijsklassen kunt verblijven.
Zo heb ik genoten van de kleine luipaarden en leeuwtjes die dit voorjaar geboren waren, echt schattig, maar ook heel verdrietig een olifant die moest worden afgemaakt, omdat hij aangevallen was door een groep leeuwen. Doordat hij mank was kon hij niet goed blijven staan en dat was afschuwelijk om te zien.
Ook laten ze de prachtige diversiteit aan vogels zien. Er wordt door de rangers veel uitleg bij gegeven.
Ik kan niet altijd kijken op de tijden dat de Gamedrives worden uitgezonden, maar dan kun je evt. later de hoogtepunten terugkijken. Er zijn inmiddels al heel wat mensen bij aangesloten, ook veel kenners, uit alle delen van de wereld, die ook vaak uitleg geven bij bepaalde beelden.
De beelden zijn vaak schitterend en wij zijn zeker van plan nog een keer terug te gaan naar Sabi Sands en dan in Djuma's te verblijven!
Vooral de Wildlive-fans wilde ik dit niet onthouden!
www. wildearth.tv, een site om te onthouden!