Madikwe Game Reserve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op stap met een local...

Madikwe Game Reserve,
Zuid-Afrika


Thema ' op stap met een local'. Ik denk dan direct terug aan onze onvergetelijke safari met ranger Declan en zijn maatje Sam in Madikwe Game Reserve. Ze beloven ons dat er cheeta's in de buurt zijn. We hobbelen met de open jeep door het mooie landschap en racen voorbij al het andere wildlife dat we passeren.
Na een klein uur hobbelen kraakt er iets op de radio van de ranger. "Ja! Ik wist het, ze zijn in de buurt!" roept Declan. Hij stopt de auto, pakt zijn geweer en stapt uit. "Wij gaan te voet zoeken. We'll be right back", zegt hij vastberaden en verdwijnt samen met Sam in de bosjes. Verbouwereerd kijken we hem na. Er gaan 5 minuten voorbij en we praten wat met elkaar. Er gaan nog eens 10 minuten voorbij en we kijken iets onrustiger om ons heen. Dit is geen dierentuin. Dit is Afrika. Gisteren hebben we een leeuw gezien die zich tegoed deed aan een olifant. Vanmorgen vroeg kwamen we 2 boze buffels tegen.
We checken of de autosleutels in de jeep zitten. Ja, dat is het geval. Er gaan weer 10 minuten voorbij, en geen Declan of Sam te zien. Nu worden we toch een beetje zenuwachtig: wat als er iets met hen gebeurd is? Daar zitten we, als een stelletje suffe toeristen, verlaten in een jeep, middenin de wildernis. Na ruim 30 minuten horen we opeens gekraak over de radio en in de bosjes. Daar komen ze aan; hijgend en bezweet. "We found them, they made a kill!" roepen ze verrukt. Ze stappen weer in de auto, en brengen ons naar de plek waar de indrukwekkende cheeta's zich tegoed doen aan een gnoe. We zijn er stil van...van dit hele avontuur...