Madikwe Game Reserve

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cheeta's in Madikwe

Madikwe Game Reserve,
Zuid-Afrika


We zijn net te laat voor de daadwerkelijke 'kill', als we bij deze nog nahijgende cheeta-broers aankomen. Schichtig kijken ze om zich heen: zijn er geen kapers op de kust om hun verse gnoe af te pakken? Na een tijdje beginnen ze aan hun avondmaal, onder toeziend oog van een jeep vol opgewonden, licht geschokte en bewonderende safarigangers...inclusief wij 3-en.

Madikwe is een prachtig wildpark en is 75.000 hectare groot. Je kunt hier veel wildlife spotten. Madikwe Game Reserve grenst in het noorden aan Botswana, de rivier de Marico in het oosten, het Dwarsberg-gebergte in het zuiden en de weg Zeerust-Gabarone in het westen.
Officieel is het Madikwe Game Reserve een nationaal park, maar het park is compleet verpacht aan private partijen. Hierdoor is het niet toegestaan om zelf op safari te gaan. Het is alleen toegestaan om door het park te rijden met eigen auto vanaf de ingang naar je lodge. Dit maakt dat Madikwe niet druk is en je veel wildlife ziet als je met de ervaren rangers het park in kan.