Limpopo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Moholoholo en Deon Meyer

Limpopo,
Zuid-Afrika


Het Afrika virus welbekend bij iedereen die weleens in Afrika is geweest, heeft mij danig in zijn greep. Anders gezegd ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Daarom heeft alles wat over Afrika gaat mijn onverdeelde aandacht. Groot was mijn verrassing dan ook toen ik een Zuid Afrikaanse schrijver ontdekte die één van zijn romans tot leven laat komen in en om het Krugerpark. Deon Meyer heeft meerdere boeken geschreven waarvan Onzichtbaar voor een groot gedeelte in het Kruger speelt. Schitterend om te lezen en weer even terug te zijn op die magische plek.

Tevens deelt Deon in dit boek zijn passie voor Moholoholo met de lezer. Dit is een opvang voor wilde dieren. maar wat Deon het meest treft is de opvang van roofvogels. Zelf heb ik een bezoek gebracht aan Moholoholo en wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt is het cirkelen van vele tientallen roofvogels rond etenstijd. Prachtig om te zien de Maraboes een boom delen met gieren en arenden.

De opvang voor wilde dieren is er zoveel mogelijk op gericht om dieren weer terug te zetten in het wild en wanneer dat onmogelijk is worden ze hier opgevangen en gebruikt om bezoekers van dichtbij te laten kennis maken. Mountain View Moholoholo is te vinden in Limpopo, op 60 km van Orpen Gate en ongeveer 20 km van Hoedspruiit aan weg R531. De toegangsprijs tot de dierenopvang is 110 rand per persoon.

http://www.moholoholo.co.za/ABOUT.htm