KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Broers

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Emdoneni Cheetah Project kun je vinden in Hluhluwe. In dit project worden katachtigen die met het uitsterven worden bedreigd opgevangen om vervolgens weer in de natuur te worden gezet. Je krijgt een rondleiding en leert over allerlei verschillende katachtigen.

De gids, een Zuid Afrikaan, heeft deze 2 broers vanaf jongs af aan al opgevangen. Je ziet dat de gids met liefde verteld over het opvang project wat het heel speciaal maakt.

Wij waren maar met z'n vieren die de tocht deden en dat was perfect. We mochten ze aaien; maar de gids bleef ons waarschuwen dat het altijd wel 'wilde' dieren blijven. Dus je mag NOOIT rennen (wel goed dat hij dat nog even voor die tijd zei; want in het echt zijn de Cheetahs echt wel groot!) De Cheetahs die je mag aaien worden overigens niet meer in de natuur geplaatst. Zij zijn vanaf jongs af aan al opgevoed door de mensen van het project, omdat de moeder van de jongen was overleden. De rest van de katachtigen mag je niet aaien. Ze voeren de beesten wel waar je bij bent.

Mocht je zo overtuigd zijn na de hele rondleiding; kun je ook een Cheetah adopteren:)