KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wat een bek - wilde hond

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Deze foto is genomen in Zimanga GR. Dit nieuwe park heeft inmiddels de Big 5, maar ook wilde honden en cheetah's.
In het park kunnen game drives gemaakt worden, maar je kan ook een zogenaamde "hide session" boeken. De kijkhutten zijn speciaal gemaakt op fotografie. Je mag niet zelf rondrijden in het park, maar maakt gebruik van open safarivoertuigen. Tijdens de game drives gaat men regelmatig van de paden af om dicht bij de dieren te komen.
Het park is nog niet af. Naast de genoemde activiteiten is er nog niets. Geen accommodatie, geen restaurant, geen toiletgebouw, enz. Dit zal op een later tijdstip nog wel komen.
Wilde honden zijn de beste jagers van de savanne. Het aantal geslaagde jachtpogingen is enorm hoog (80 a 90%). Er zijn geen gevallen bekend waarbij wilde honden mensen hebben gedood. Als je echter zijn tandjes ziet wil je daar niet mee in aanraking komen.
Bij deze foto waren we uit de auto. De wilde honden lagen in een doge rivierbedding. Wij lagen een stukje verder op. Als je te dichtbij komt gaan de wilde honden vanzelf van je af.
Hoewel je weet dat het eigenlijk veilig is blijft het een bijzonder gevoel als je onbeschermd bij dit toproofdier in de buurt bent, zeker als hij zijn wapenarsenaal zo laat zien.