KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leeuw - stevig ontbijt

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


We zochten een overnachtingsplek ten noorden van de Drakensbergen/ Golden Gate. Op internet vonden we het Nambiti GR. Hoewel dit privé park al 15 jaar bestaat hadden we er nog nooit van gehoord. Het 100 km2 grote park ligt net ten noorden van Ladysmith vlak langs de snelweg (N11) bij het plaatsje Elandshoogte (afslag naar de R602).
Het park heeft diverse lodges in verschillende prijsklassen. Je mag er niet zelf rondrijden en gaat met andere gasten van je lodge op game drive. Het nadeel van dit park is dat de gidsen (in tegenstelling tot sommige andere privé parken) niet van de paden mogen. We hebben een avond en een ochtend gamedrive gemaakt en opvallend veel gezien.
Bij de ochtendgamedrive vertrokken we om 6 uur. Het was nog bijna donker. Na 20 minuten liet de zon zich voorzichtig zien. In het park had het geregend en het mooie landschap was fris groen.
We hadden gelijk heel veel geluk die ochtend. In het mooie eerste licht en in het verse groen zagen we 3 leeuwen vlak naast het pad. Het waren een leeuwin met 2 opgeschoten jongen. Toen we dichterbij kwamen zagen we dat ze een gnoe te pakken hadden genomen.
Net nadat we stil stonden pakte dit jong de restanten van de gnoe in zijn bek om die dieper het groen in te trekken. Op dat moment konden we deze foto maken.
Met zo'n begin kan je dag al niet meer stuk.