KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Opzij, opzij, opzij

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Deze volwassen mannetjes olifant zagen we vroeg in de morgen in Nambiti GR. Dit privé park van ongeveer 100 km2 ligt net boven Ladysmith. Het park is heuvel-/bergachtig en heeft de big 5. Op het luipaard na heb je een goede kans om ze te zien.
Je mag in het park niet zelf rijden, maar gaat met andere gasten van de lodge op game drive. Er zijn goed betaalbare lodges. Een minpuntje is dat de gids tijdens de game drives niet van het pad af mag.
Deze olifant kwam over het smalle paadje recht op ons af. De gids zette het safarivoertuig naast het pad. Verder was er geen ruimte en achteruit was ook lastig. De olifant was heel rustig en stopte naast de auto. Je kon zijn slachttand aanraken. Daarna ging hij naar de achterkant. Waarschijnlijk rook hij de drankjes in de koeltas.
Genieten van een ontmoeting met zo'n groot beest dat zo dichtbij komt. Je voelt op dat moment dat je helemaal aan hem overgeleverd bent. Gelukkig had hij een goed humeur en na ongeveer 10 minuten onze adem inhouden vervolgde hij zijn weg.