KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve

KwaZoeloe-Natal,
Zuid-Afrika


Het Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve is het oudste wildpark van Afrika. De natuur is er prachtig, het is wat groener dan het Kruger Nationaal Park. En hoewel het Kruger Nationaal Park het bekendste park van Zuid-Afrika is, wordt het wildpark Hluhluwe/Umfolozi als het mooiste beschouwd. Het park heeft een totale oppervlakte van 1.000 km2. Je kunt dus in 1 dag door het park trekken, maar een overnachting met een nachtsafari is absoluut aan te raden. Het park staat bekend om met name haar neushoorn populatie.
Je vindt er de witte neushoorn of breedlipneushoorn en de zwarte neushoorn of puntlipneushoorn. De witte Neushoorn is het grootst, en kan wel tot ruim 2500 kg wegen. Hij is een grazer, en leeft dus van grassen, soms wel een uur op dezelfde plek.
De zwarte Neushoorn is een stuk kleiner, en weegt ongeveer 1200 kilogram. Hij leeft van twijgen en bladeren. Hij is wat agressiever, en valt veel sneller aan. Helaas is hij met uitsterven bedreigd, voornamelijk omdat stropers hem doden voor de hoorns.

(een scan)