Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

BBQ'en midden in de wilderness

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


In Kgalagadi Transfrontier NP heb je verschillende plekken om te overnachten. Een daarvan is Kieliekrankie wilderness camp. Het kamp is gebouwd op een hoge duin waardoor de Kalahari wildernis rondom goed te zien is. Er zijn slechts 4 cabins voor bezoekers.

De cabin was bij aankomst brandschoon, beschikt over een goede koelkast met vriesvak, kookplaat en barbecue op het terras. Alles wat je nodig hebt om een maaltijd te bereiden is aanwezig. De slaapkamer is eenvoudig en heeft twee 1-persoons bedden.

Bij aankomst komt onze care-taker ons gelijk begroeten en legt ons de regels van deze wildernis camp uit. Aangezien je midden in de natuur zit, zonder hekken eromheen is het niet toegestaan voor zonsopgang en na zonsondergang je buiten je cabin te begeven. Een alarmbel is aanwezig als het wild te dichtbij zou komen….

Gelukkig kun je op je eigen terasje wel genieten van het wildlife wat komt drinken bij de kleine waterhole. Tijdens het braaien genieten dan ook niet alleen van een lekker stukje vlees, maar ook van enkele wilde dieren en een prachtige zonsondergang! En wat is er nu mooier dan om aan het einde van een lange dag safari hier heerlijk tot rust te komen!