Kalahari woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kgalagadi Transfrontier Park

Kalahari woestijn,
Zuid-Afrika


Kgalagadi Transfrontier Park ligt in Zuid-Afrika en Botswana tegen de garens van Namibië. Vanuit Zuid-Afrika kom je bij Twee rivier binnen, en vanuit Namibië bij Mata-Mata. Je bent verplicht hier minimaal twee nachten te verblijven als je van het ene land naar het andere land wil. Dit is om te voorkomen dat het park wordt gebruikt al doorgaande weg.
Raadzaam is met een 4x4 het park in te gaan. De wegen zijn zanderig en zo kun je echt elke weg aan!

Het is een prachtig wildpark midden in de Kalahari woestijn. Mooie uitzichten, rood zand en veel wild.
Kan om hier katachtigen zoals leeuw, cheetah of luipaard te zien is hier aanzienlijk groot. Verwacht geen olifanten, buffel of neushoorns te zien, want daar is het in dit deel van Afrika veel te droog voor.
Wel komen er gemsbokken (oryx), springbokken, steenbokken, giraffe, kudu en veel soorten vogels en roofvogels voor.

Je hebt hier een paar wat grotere camps waar kamperen mogelijk is, maar waar ook wat knusse huisjes opstaan. Verder kun je in de grotere camps tanken, eten kopen in een kleine winkel en zwembad. Vaak kun je ook vanuit hier een georganiseerde safari boeken door het park.

Wat ikzelf het mooist vind zijn de Wilderness Camps. Hier kunnen maximaal 8 personen slapen (4 cabins) en ze zijn midden in de natuur, dus zonder hekken. Het echte wildernis gevoel is hier optimaal, een ervaring om nooit meer te vergeten!