Johannesburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Op de fiets door Soweto!

Johannesburg,
Zuid-Afrika


Wat een verrassing bleek Soweto! Die ochtend staan we een beetje gespannen op..vandaag gaan we op excursie naar Soweto en heeft Johannesburg een reputatie, dan heeft Soweto dat zeker. Aan het ontbijt in onze B&B in Sandton, een luxe wijk in Johannesburg, worden we nog eens gewaarschuwd om heel goed op te passen...
We ontmoeten onze gids iets buiten Soweto en hij rijdt voor ons uit naar onze eerste stop, we gaan naar de kerk! De kerk blijkt enorm, er kunnen 5500 mensen in en dan is er ook nog een jeugd en een kinderkerk..en allemaal zitten ze vol gepassioneerde, vooral jonge mensen. We genieten van het gospelkoor en voelen ons welkome gasten.
Daarna gaan we onze fietsen ophalen en leidt onze lokale gids ons door Soweto; langs het Hector Pieterson Memorial, Nelson Mandela's huis, Desmond Tutu's huis, een weeshuis, een bar waar we het lokale bier proeven en veel meer. Doordat je fietst beleef je Soweto intens, de wind in je haar, heuvel op heuvel af, je hoort de muziek, ruikt de etensgeuren, kinderen zwaaien of rennen een stukje met je mee en bewoners groeten je vriendelijk en staan open voor een praatje.
Natuurlijk, Johannesburg is een grote stad en kent zijn gevaren. Soweto heeft een zware geschiedenis en dit is nog steeds voelbaar, de verschillen tussen arm en rijk zijn enorm. Maar ondanks dat hebben wij de mooie, vriendelijke en gastvrije kant van Soweto mogen zien..en die kunnen wij je aanraden!
http://www.sowetocycletours.com