Victoria watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

'Regen' in Vic Falls

Victoria watervallen,
Zimbabwe


De laatste dag van onze vakantie bezoeken we de watervallen aan de kant van Zimbabwe. Ik besluit vandaag geen poncho te huren want ik vind het onwijs onhandig fotograferen, In plaats daarvan ga ik vandaag voor mijn windjack die ook waterdicht zou moeten zijn, althans, dat gaan we proberen.
Ik neem reservekleding, slippers en een plastic tas voor mijn camera mee. We zijn in ieder geval beter voorbereid dan gister. In het begin valt het reuze mee maar halverwege komt dan toch die bekende hoosbui te voorschijn. De waterval verdwijnt als sneeuw voor de zon en tien minuten later ben ik weer helemaal doorweekt.

We zien inmiddels niets meer dus ik trek een sprintje (zo goed als mogelijk op mijn slippers) naar het einde van de waterval. Hier probeer ik nog een aantal foto's te maken omdat ik een geweldig beeld zie in de verte. Het is hier helaas alles behalve droog dus ik stop mijn camera weer snel weg want dit is wel een risico. Omdat er haast geen zicht is, besluit ik snel terug te lopen. Mijn windjack blijkt toch niet geheel waterdicht te zijn en mijn shirt wil ik toch graag droog houden.

Ik vind het wel mooi geweest en heb genoeg water gezien. Ik ben serieus doorweekt tot aan mijn ondergoed en ben blij alles reserve bij me te hebben. Ik kleed me snel om op de toiletten zodat ik er weer enigszins toonbaar uit zien. Dat waren dus de watervallen. Ze waren geweldig! Ik kan het aanraden om ze aan beide kanten (Zimbabwe en Zambia) en vanuit de lucht te bezichtigen. Zorg voor een poncho, regenjas, teva's (had ik niet bij me...spijt) en reservekleding want je hebt het écht nodig. Dit is echter niet nodig wanneer je laat in het seizoen de watervallen bezoekt. Houd hier dus serieus rekening mee want zoveel water had ik niet verwacht.