Victoria watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Indrukwekkende Victoria Watervallen

Victoria watervallen,
Zimbabwe


We lopen wat later in de middag richting de watervallen. Huren een poncho bij een van de vele stalletjes en beginnen aan een van de mooiste wandelingen van mijn leven!
Eerst lopen we langs een van de minst stijlen waterval, meer een enorme stroomversnelling die uitmond in een waterval. Dit is al prachtig om te zien. Langs de wandelroute zijn vele plekjes waar je een geweldig zicht hebt over dit watergeweld.

In het begin van de wandeling denken we nog dat we de poncho's misschien wel voor niks hebben gehuurd, maar later in de wandeling komen we op gedeeltes waar zoveel nevel is dat we anders drijfnat zouden zijn geworden. Een van de uitkijkpunten is een dangerpoint, het ligt wat hoger op de rotsen, het is redelijk glibberig door de nevel, maar heeft geen enkele vorm van afzetting… Maar het uitzicht is geweldig!

Dit is terecht een van de 7 wereldwonderen, echt een van het mooiste wat ik ooit heb gezien, de waternevel die overal aanwezig is, de regenbogen, de brede rivier die in een kloof valt is spectaculair, het geluid dat er mee gepaard en de onophoudelijke gigantische hoeveelheid water maken de Victoria Falls tot een onwaarschijnlijk mooi schouwspel.