Victoria watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Anti poaching excursie

Victoria watervallen,
Zimbabwe


Niet een alledaagse excursie. Bij Victoria watervallen denk je niet direct aan een anti-poaching (anti-stroperij) excursie. De Victoria Falls Anti Poaching Unit (VFAPU) richt zich op het verwijderen van strikken en de aanhouding van commerciële stropers.Ook besteden ze veel tijd aan het opleiden van de plaatselijke bevolking. Tijdens deze excursie ga je met de VFAPU een halve dag op pad en leer je van alles over de activiteiten van deze unit. Er wordt uitleg gegeven over de verschillende soorten stroperij.Ook ga je mee op patrouille. Tijdens de wandelpatrouille leer je ook gelijk wat meer over de sporen van verschillende dieren.

Wij zijn ook mee geweest en helaas troffen we deze buffel aan in een strik (we hebben voor een enigszins neutrale foto gekozen). We hebben vervolgens de omgeving afgezocht naar meer strikken en er gelukkig zeven gevonden en verwijderd. Tijdens de zoektocht bleek dat de stropers nog heel dichtbij waren, op de andere oever in Zambia. Je wordt dan wel erg geconfronteerd met de harde werkelijkheid en iedereen was er stil van.

Wij hebben de excursie geboekt via Going Africa Safaris. Een deel van de kosten van de excursie gaat dan naar Victoria Falls Wildlife Protection Trust en daarmee terug naar natuurbehoud.

Uiteraard is er geen garantie dat je strikken of stropers treft tijdens de excursie, maar het is in ieder geval een hele leerzame ervaring en het draagt bij aan een goed doel.