Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ga in het voorjaar naar Tanzania!

Ngorongoro krater,
Tanzania


Er zijn meerdere redenen te noemen om in het voorjaar naar Tanzania te gaan. Een reden is de grote hoeveelheid aan jonge dieren. Zoals deze gnoe slechts enkele uren geleden haar jong op de wereld heeft gezet. De navelstreng hangt er nog aan en hij stond nog niet helemaal stabiel op zijn poten. Te schattig om te zien!! Natuurlijk heb ik nog veel meer jonge dieren gezien, maar dit is denk ik wel de jongste.
Nog een andere reden om in het voorjaar te gaan is dat het overal super groen is: bloemen en planten staan volop in bloei, het gras is nog niet helemaal kort gegraasd en wuift mooi mee met de warme wind. Zelfs de baobabs staan volop in blad. Dit maakt het landschap overal heel gevarieerd en heel erg mooi.
Een derde reden is dat het in dit seizoen heel rustig is met toeristen. In het hoogseizoen zal het hier goed druk zijn, maar in dit seizoen is het er echt rustig! We waren regelmatig de enige gast bij overnachtingen, sta je bij een luipaard met maar 3 jeeps (waarvan 2 van ons).

Kleinigheidje is wel de regen in dit seizoen, maar dat is zeker geen reden om dit seizoen over te slaan. Meer voordelen dan nadelen!