Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De grote trek

Ngorongoro krater,
Tanzania


Eens in je leven de grote trek willen zien is een wens die ik niet alleen koester.

Bij ons werd in 2015 het plan geboren om aan die wens een invulling te geven. We gingen dit na een korte inventarisatie doen met Jambo safari club. We kunnen alleen complimenten uitdelen. Vanaf de eerste e-mail; tot aan de laatste dag van onze vakantie zijn we uitstekend begeleid en geïnformeerd. Er wordt naar jou budget gekeken en op basis daarvan invulling gegeven aan de reis. Een goed advies over jou wensen en de daarbij behorende reistijd en mogelijkheden.

We hebben een prachtige reis gehad met diverse parken en tented camps midden in de bush. De chauffeur/gids was van Leopard tours de Tanzaniaanse wederhelft van Jambo. Uitstekende service en prima chauffeur. Hij heeft zoveel voor ons gespot en met zo een snelheid dat al deden we ons best altijd later iets zagen dan hij.

Deze blauwe gnoe hebben we in veelvoud gezien. Hier in de Ngorongoro krater was het jong pas geboren en moest de weg naar de melk nog vinden. Later hebben we onderweg naar het Ndutu gebied de stoet van Gnoes mogen aanschouwen. Wat een prachtig gezicht, de eindeloze stoet die de natuurlijke route van voedsel en weer op instinct weet.