Ngorongoro krater

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Leeuwen en zeesterren in Tanzania en Zanzibar

Ngorongoro krater,
Tanzania


Deze leeuw is voor mij heel bijzonder, want het was de eerste leeuw die ik van zo dichtbij zag. Op onze eerste safari, zo'n 10 jaar geleden, lag deze heer gewoon langs de weg in de Ngorongorokrater.
Normaal volgen leeuwen migrerende dieren zoals gnoes om het hele jaar voldoende voedsel te hebben, maar in de krater is al voldoende voedsel, dus de leeuwen blijven op dezelfde plek. De gidsen kunnen de dieren dan ook gemakkelijk vinden. Misschien leeft deze leeuw nog, in het wild kunnen leeuwen 10-14 jaar oud worden.
Tip: Als je voor de eerste keer op safari gaat, kies dan Tanzania in combinatie met Zanzibar. Zo heb je prachtig wildlife in de Serengeti, de Ngorongoro en andere parken zoals Tarangire en Lake Manyara, je bezoekt de Masai en je gaat naar het bijzondere eiland Zanzibar om uit te rusten, maar ook om actief bezig te zijn in de azuurblauwe zee en om de meest wonderlijke zeesterren te bekijken.
Je reist met de veerboot of met het vliegtuig naar Zanzibar. De zee is vaak ruw, dus probeer in ieder geval buiten te gaan zitten, dan heb je minder kans op misselijkheid en meer kans om walvissen te spotten!